Fire tips til vinterlæsningen

4 tips til at studere bedre i vinterkulden

På denne tid af året, hvor dagene er kortere, og vejret er koldt og grumt, kan det være sværere at tage sig sammen til at læse lektier. Uanset om dit barn viser tegn på vinterdepression eller bare føler sig lidt udkørt i vintertiden, er der hjælp at hente. Disse fire gode råd indeholder forslag til at forbedre koncentrationen og humøret, så selv de mørkeste dage bliver effektive skoledage.


1. Søg solen

Der er meget lidt sol i Danmark om vinteren, så det er særligt vigtigt at udnytte den, når den endelig er fremme. Kig i vejrudsigten, og se efter hvornår du og dit barn har mulighed for at komme ud i solskinnet. Uheldigvis er dagene korte, så det er tit i skoletiden, solen viser sig. Hvis dit barn ikke kan komme ud i frikvarteret, så foreslå at hun sætter sig så tæt på et vindue som muligt. Vi får alt for lidt sol i vintermånederne, og selv en lille smule kan gøre en behagelig forskel for vores velbefindende.

2. Spis godt

Det er selvfølgelig altid vigtigt at spise sundt, og visse fødevarer kan hjælpe dit barn med at forblive fokuseret og motiveret vinteren over. Omega-3 fedtsyrer er supermad, der kan bekæmpe depression. De kan findes i blandt andet hørfrø, tofu, visse fisk og mange nødder – især valnødder – så bare gå til skålen med nødder i julen!

På den anden side har vi fødevarer, der dæmper dit barns evne til at koncentrere sig, og som derfor bør undgås. Især mad med meget hvidt sukker og usundt fedt kan ødelægge indlæringen og helbredet. Undgå forarbejdet mad som fryseretter og fastfood. Der er knap så spændende et udvalg på grøntsagshylden om vinteren, men husk alligevel at spise grønt. Søde frugter som mandariner og kaki-frugt dukker op i december, og kan let erstatte en slikskål ved aftenbordet.

3. Vær aktiv

Dit barn bør helst undgå at gå i hi i vinteren. Fysisk aktivitet er meget gavnlig for kroppen, og hjælper hjernen med at arbejde optimalt. Hvis vejret forhindrer udendørs motion, kan I for eksempel tage en tur i fitnesscenter. Hvis det er for besværligt, kan du hjælpe dit barn med at lave gymnastik i hjemmet. Det kan være at løbe op og ned af trappen, lave mave- eller armbøjninger, eller en hjemmelavet forhindringsbane.

4. Læs i små grupper eller par

Mange kan føle sig isolerede om vinteren. Man har ikke så meget lyst til at løbe ude og lege. Heldigvis kan dit barn forbedre humøret ved at lave en læsegruppe med nogle klassekammerater. Det behøver ikke at være besværligt at lave en læsegruppe; det kan sagtens være at sidde i samme rum med vennerne, mens alle laver lektier. Søskende kan også hjælpe hinanden med at gøre det sjovere at lære, selvom de er på forskellige læringstrin. At læse med andre skaber en følelse af fællesskab, og styrker sociale relationer. Måske hjælper fællesskabet med at gøre dit barn gladere, så hun får succes i sine studier uanset årstidens negative følger. 

Kontakt os

Siden vi startede i 2004, har vi hjulpet tusindvis af elever med at blive bedre i alt fra dansk til naturfag. Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig.

 
 
 
Fag
Har du problemer med fag, vi ikke har beskrevet, er du stadig meget velkommen til at kontakte Study House /FEGU og høre, hvilken hjælp vi kan tilbyde.
Vores dygtige lærere kan undervise i mange forskellige fag, og vi står klar til at hjælpe med det meste.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt


Ved at sende denne besked, siger du samtidig 'Ja tak' til at modtage vores nyhedsmails med gode råd og tilbud til, hvordan din eller dit barns læring kan forbedres. Du kan til enhver tid afbestille nyhedsbrevet og få dine kontaktdata slettet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en gratis prøvetime

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​ Ring til os: 41 67 57 93

​ Skriv til os: bello@studyhouse.dk​

facebook-logo_2 Find os på Facebook

Firma​

Study House / FEGU

​CVR: 27608620

Beliggenhed

Vi har 4 afdelinger i Jylland:

Aarhus, Aalborg, Hadsund og Horsens. 

Vores Hovedadresse finder du her:

​Tousvej 69 kld. 8230 Åbyhøj Se rute

​Kontakt Study House /FEGU

​Vores mål er at imødekomme dine behov og ønsker for lektiehjælp, matematikhjælp, hjælp til engelsk og meget mere, så hold dig endelig ikke tilbage med evt. spørgsmål.​​

Kontakt os for at høre mere om privatundervisning og lektiehjælp og bestil en gratis konsultation, hvor vi forklarer, hvordan vi kan hjælpe.​

Hvem er Study House /FEGU?

​​Study House tilbyder den landskendte og meget succesfulde FEGU læseundervisning og lektiehjælp.

Studiemetoden går i korte træk ud på at overvinde de tre studiebarrierer – barrierer, der kan hindre en i at forstå og lære de ting, man studerer om. Kontakt os for lektiehjælp.