Hold hjernen skarp i julen -5 fantastiske tips!

Mange børn er så heldige at have to ugers skolefri i anledning af jul og nytår i år. Det er selvfølgelig skønt at kunne slappe af efter et hektisk efterår med reformstress. Så det sidste børn har lyst til at tænke på i julen, er lektier. I stedet for at lave decideret hjemmeundervisning for dit barn, kan du prøve disse tips til at snige et par sunde vaner og læringsrig leg ind i julehyggen. Så holder børnene hovederne skarpe til det nye års udfordringer.

1:Begræns TV-tiden

Når børnene er hjemme hele dagen, er det let at slække lidt på de sædvanlige regler. Men det er en dårlig idé at lade ungerne sumpe foran fjernsynet hele juleferien. Et par julekalenderafsnit og film er helt OK, men det er bedst at undgå non-stop TV-marathons. Undgå at lade fjernsynet blive barnepige, selvom det kan være fristende at parkere barnet på sofaen, mens du er travl med juleforberedelserne. I stedet kan du sørge for at have bøger, puslespil eller andet klar til de gange, hvor børnene synes at de keder sig. Det er også rigtig godt at opfordre barnet til at lege udendørs, for at snige lidt motion ind. Hvis dit barn gerne vil spille computerspil, så prøv kun at tillade dem, der involverer bevægelse og samarbejde.

2:Læs hver dag

I løbet af skoleåret bør dit barn læse hver dag, og denne vane gælder også i juleferien. Nogle dage og aftenener er selvfølgelig for travle og sociale til at kunne læse, men det er vigtigt at beholde gode læsevaner i julen. Du kan prøve at afsætte tid til at læse julehistorier med de små, og de ældste kan du opfordre til at slappe af med en bog i stedet for tablet eller computer. Hvis I er til en julefrokost, hvor børnene hurtigt kan blive trætte af de voksnes timelange snak og spisen, er det også mere høfligt at ens barn sætter sig i et hjørne med en god bog.

3:Brug matematikken i hverdagen

Vi bruger matematik hele tiden. Juletiden er en god anledning til at understrege, hvor vigtig matematik er I hverdagen. Når du køber julegaver, eller bytter dem igen efter julen, kan du tage børnene med, og lære dem om indkøbsbudgetter, procenter etc. Lad børnene hjælpe med at udregne udsalgsprocenter og hvor mange kroner af beløbet, der er moms. De mindste kan også være med, ved at tælle ting mens I er ude og handle. Børn har godt af at blive mindet om, at selv i en tid med smartphones er det vigtigt at kunne lægge tal sammen i hovedet og regne udsalgspriser ud på stående fod - uden computerhjælp.

4:Planlæg legetid

At kunne fungere socialt er vigtigt, hvis børn skal føle sig glade og succesfulde i skolen. Ens skoletid handler ligeså meget om at tilegne sig sociale evner, som f.eks. at lære at samarbejde med andre, som det handler om at lære at læse og regne. Generte børn og børn med adfærdsproblemer har behov for tid med andre børn, for at vænne sig til at det ikke kun er i skolen, man er social. Aftal legetid med en anden forælder fra klassen, eller med søskendeparret længere nede af vejen. Så kommer barnet også lidt hjemmefra og får nye oplevelser uden sin familie. Måske kan de små overnatte ved hinanden en enkelt gang? Så kan de voksne til gengæld besøge venner til julefrokost. Børn har også brug for bare at være børn. Det er fint at tilbringe tid med de voksne, men det er ligeså vigtigt at have tid til at lege med andre børn, eller alene.

5:Reflekter over skolen sammen med dit barn

Juleferien giver fin mulighed for at følge op på, hvad sig barns styrker og svagheder er. Meget kan nå at ændre sig fra august til januar. Måske er der problemer med tysk, eller måske virker dit matematikglade barn pludselig sur på faget? Tag tid til at tale ærligt om hvordan det går i skolen. Tit bliver problemer ikke opdaget, før barnet er begyndt at associere det bestemte fag med noget surt og negativt, og det kan smitte af på skoleglæden generelt. Forklar dit barn, at man ikke skal skamme sig over at synes, at noget er svært, og at alle kan komme i en situation, hvor det er bedst at bede om hjælp. Når I sammen har fundet ud af, hvilke områder der skal arbejdes mest intensivt med efter nytår, kan du kontakte Study House. Vores dygtige lærere står klar til at hjælpe dit barn med at gøre problemfag til yndlingsfag inden sommerferien.Kontakt os

Siden vi startede i 2004, har vi hjulpet tusindvis af elever med at blive bedre i alt fra dansk til naturfag. Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig.

 
 
 
Fag
Har du problemer med fag, vi ikke har beskrevet, er du stadig meget velkommen til at kontakte Study House /FEGU og høre, hvilken hjælp vi kan tilbyde.
Vores dygtige lærere kan undervise i mange forskellige fag, og vi står klar til at hjælpe med det meste.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt


Ved at sende denne besked, siger du samtidig 'Ja tak' til at modtage vores nyhedsmails med gode råd og tilbud til, hvordan din eller dit barns læring kan forbedres. Du kan til enhver tid afbestille nyhedsbrevet og få dine kontaktdata slettet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en gratis prøvetime

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​ Ring til os: 41 67 57 93

​ Skriv til os: bello@studyhouse.dk​

facebook-logo_2 Find os på Facebook

Firma​

Study House / FEGU

​CVR: 27608620

Beliggenhed

Vi har 4 afdelinger i Jylland:

Aarhus, Aalborg, Hadsund og Horsens. 

Vores Hovedadresse finder du her:

​Tousvej 69 kld. 8230 Åbyhøj Se rute

​Kontakt Study House /FEGU

​Vores mål er at imødekomme dine behov og ønsker for lektiehjælp, matematikhjælp, hjælp til engelsk og meget mere, så hold dig endelig ikke tilbage med evt. spørgsmål.​​

Kontakt os for at høre mere om privatundervisning og lektiehjælp og bestil en gratis konsultation, hvor vi forklarer, hvordan vi kan hjælpe.​

Hvem er Study House /FEGU?

​​Study House tilbyder den landskendte og meget succesfulde FEGU læseundervisning og lektiehjælp.

Studiemetoden går i korte træk ud på at overvinde de tre studiebarrierer – barrierer, der kan hindre en i at forstå og lære de ting, man studerer om. Kontakt os for lektiehjælp.