Følg os på Facebook:

Læsevanskeligheder? Tag et ​kursus og knæk læsekoden

Kontakt os

Siden vi startede i 2004, har vi hjulpet tusindvis af elever med at blive bedre i alt fra dansk til naturfag. Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig.

 
 
 
Fag
Har du problemer med fag, vi ikke har beskrevet, er du stadig meget velkommen til at kontakte Study House /FEGU og høre, hvilken hjælp vi kan tilbyde.
Vores dygtige lærere kan undervise i mange forskellige fag, og vi står klar til at hjælpe med det meste.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ved at sende denne besked, siger du samtidig 'Ja tak' til at modtage vores nyhedsmails med gode råd og tilbud til, hvordan din eller dit barns læring kan forbedres. Du kan til enhver tid afbestille nyhedsbrevet og få dine kontaktdata slettet.

Find lektiehjælp i disse byer:

​Hos Study House /FEGU anvendes Christian Aagaards fremragende læsekurser i undervisningen. Aagaard bruger nogle meget grundlæggende principper og redskaber, som gør vores læse- og staveundervisning så succesfuld.


​Vi kan hjælpe dig. Uanset, hvilke læsevanskeligheder eller graden af "ordblindhed" eleven måtte have, så kan koden knækkes på ganske kort tid. Trin for trin lærer eleverne alt fra bogstavernes lyde i de små lydrette ord, over til de længere ikke-lydrette ord samt fremmedord og sammensatte ord.

Få bugt med læsevanskeligheder

Vores erfaring er, at alle kan lære, uanset læsevanskeligheder eller "ordblindhed", hvis det foregår trin for trin og i et tempo, som passer den enkelte elev. Vi lægger ligeledes vægt på, at atmosfæren er tryg, og at eleven har det sjovt og oplever succes undervejs.

Vi tilbyder læsekurser på alle niveauer

Elever fra 0. klasse til ca. 6. klasse med læsevanskeligheder starter ofte med Lilla eller Grønt Læsekursus, og eleverne fra 7.  klassetrin begynder ofte med Blåt eller Rødt Læsekursus, hvor de herefter arbejder sig fremad mod Orange Læsekursus. Når det Orange Læsekursus er gennemført, kan man læse alle tekster!

De fem grundlæggende læsekurser, Lilla, Grønt, Blåt, Rødt og Orange Læsekursus, dækker læseundervisning fra 0. klasse til 7. klasses niveau i elevens eget tempo og hjælper med at få bugt med læsevanskeligheder. Læs mere om vores forskellige læsekurser nedenfor. Ved den indledende samtale vurderer og tester vi elevens faglige niveau og arbejder os derefter frem i et individuelt tempo.

Håndgribeligt læsekursus

Hos Study House /FEGU er undervisningen håndgribelig, for vi mener, at det er lettere at lære, hvis man har hænderne fysisk på bogstaverne. Derfor arbejder vi blandt andet med modellervoks, lyd, video og billeder, når vi underviser børn med læsevanskeligheder.

​Vi vurderer, at det bedste resultat opnås med 2x2 timer om ugen på vores små hold med 2-3 elever pr. lærer, der kører hver eftermiddag fra 13-18. Hvis det skønnes, at den enkelte elev vil få mest ud af enetimer, kan dette også lade sig gøre.

​Alle kan lære, og vi vil gerne hjælpe dit barn med at blive bedre til at læse!

Succeshistorier​ fra elever med læsevanskeligheder

Læs her om vores elevers succeser med læsekurserne hos Study House /FEGU.

Lilla Læsekursus

Det Lilla Læsekursus er det første læsekursus. Her lærer du alle bogstaverne og deres lyde. Du lærer at sætte lydene sammen til enstavelsesord. Næsten alle ord på det Lilla Læsekursus er lydrette, og som det eneste eksisterende danske læsekursus, vil du her ikke møde nye ord, som ikke allerede er blevet gennemgået. Her gennemgår vi også betydningen af nogle vigtige grundlæggende ord.

Grønt Læsekursus

Det Grønne Læsekursus kommer efter det lilla. Her lærer du om vokaler og konsonanter. Du lærer at dele ord på en nem måde, så du kan læse lydrette ord med flere stavelser. Vi gennemgår forskellige konsonantsammenstillinger, og du lærer om –e, der kan sige ØH, og, –er der kan sige ÅR. Kurset mod læsevanskeligheder indeholder en del videoer, hvor vi på en nem måde viser, hvad der skal læres.

Blåt Læsekursus

Det Blå Læsekursus kommer efter det grønne. Her lærer du om kort og lang vokal og dobbeltkonsonant. Vi gennemgår stumme og bløde d’er og stumme og bløde g’er. Du lærer også om eg og ej, der siger aj. Du er på vej til at blive en god læser, hvor læsevanskeligheder ikke længere er en stor hindring.

Rødt Læsekursus

Det Røde Læsekursus kommer efter det blå. Her gennemgår vi vokalfamilierne. Du lærer, hvornår vokalerne skifter lyd til en anden vokallyd, og hvilke andre vokallyde de kan skifte til. Læsevanskeligheder synes nu meget små.

Orange Læsekursus

Det Orange Læsekursus kommer efter det røde. Her lærer du om tryk. Du lærer om sammensatte ord, og du lærer om fremmedord. Når du er færdig med dette kursus, er du ude over læsevanskeligheder og er i stand til at læse alt.

​Se et udpluk af vores succeshistorier

​Kontakt Study House /FEGU

​Vores mål er at imødekomme dine behov og ønsker for lektiehjælp, matematikhjælp, hjælp til engelsk og meget mere, så hold dig endelig ikke tilbage med evt. spørgsmål.​​

Kontakt os for at høre mere om privatundervisning og lektiehjælp og bestil en gratis konsultation, hvor vi forklarer, hvordan vi kan hjælpe.​

Hvem er Study House /FEGU?

​​Study House tilbyder den landskendte og meget succesfulde FEGU læseundervisning og lektiehjælp.

Studiemetoden går i korte træk ud på at overvinde de tre studiebarrierer – barrierer, der kan hindre en i at forstå og lære de ting, man studerer om. Kontakt os for lektiehjælp.

​Professionel studiehjælp i Jylland

​Har du brug for lektiehjælp, matematikhjælp, har du læse- eller staveproblemer, indlæringsvanskeligheder, eller skal du have hjælp til andre sprog som engelsk eller tysk?

Så kan du finde professionel lektiehjælp og privatundervisning i en af vores 4 afdelinger i Jylland: